15 Mart 2017

ABLAMIN KAHVALTI SOFRASI


Geçen hafta ablamın İstanbul'dan gelen misafirleriyle kahvaltıda bir aradaydık. Kahvaltı sofrasında; peynir, zeytin ve reçel çeşitleri, kaymak, bal , fındık , fıstık, ceviz, portakal suyu vardı. Bunların haricinde sofradaki ikramlar 






kahvaltı salatası

İri doğranmış salatalık, domates, köz çarliston biber ve köz kırmızı biber karıştırılıp servis tabağına alınır. Üzerine taze nane, maydanoz ve dereotu doğranıp koyulur. Sosu için nar ekşisi, limo  suyu ve zeytinyağ karıştırılıp dökülür.


Avokado salatası

Avokado küçük küçük doğranıp üzerine lor ve ceviz koyulur. Zeytinyağ gezdirilip servise sunulur.


Zeytin salatası


Pırasalı ve pastırmalı kiş


1 yumurta
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kasığı tereyağ
Yarım çay bardağı galeta unu
Yarım çay kaşığı karbonat
Tuz ve 2 su bardagi un

Malzeme karıştırılıp kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır. Yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba yerleştirilir. 180 dereceli fırında 10 dakika pişirilir.

750 gr. Pırasa küçük doğranip çok az yağda hafif kavrulur. Soğutulup içerisine 150 gr. Lor peyniri ve tuz eklenip karıştırılarak 10 dakika pişen hamurun üzerine dökülür. Pırasanın üzerine 100 gr. Pastırma koyulur. Üzeri için: 200 ml. Krema , 1 su bardağı kaşar rendesi ve 1 yumurta karıştırılıp harcın üzerine dökülür.  Fırında üzeri kızarana kadar bekletilip sıcak servis yapılır.




peynirli katmer böreği ve su böreği









Tatlı olarak kabak tatlısı ve fındıklı kurabiye (kurabiyenin tarifi için burayı tıklayabilirsiniz). Hepsi birbirinden lezzetliydi. Ablacım herşey için teşekkür ederiz.


HERKESE SEVGİLERİMLE








Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...